ikinae.com

Suomalaisia metallibändejä

Yhtyeen menestyminen vaatii taidon lisäksi taidokasta promoamista

November 22nd, 2018 by Jalon Witting

Oli kyseessä sitten kevyen musiikin bändi tai klassisen musiikin yhtye, täytyy sitä markkinoida. Vaikka musiikki on mukava harrastus itsessään, on tärkeää, että sillä on myös kuulijoita. Tarjolla on monia kanavia, joiden kautta tehdä musiikkiaan tai yhtyettään tunnetuksi.

Yhtyeestä brändiksi

Moni irvistää, kun puhutaan musiikin tai yhtyeen brändäämisestä. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään ulkokohtainen asia, sillä kaikki parhaat brändit lähtevät tuotteesta, tässä tapauksessa musiikin tekijöistä itsestään. Aitous ja luonnollisuus ovat paras lähtökohta brändille.Yhtyeen keulahahmo määrittelee brändiä, mutta myös muut mielenkiintoiset jäsenet tuovat oman mausteensa bändin julkisuuskuvaan. Kohderyhmä määrittelee hyvin pitkälle sen, mitkä kanavat ovat parhaita heille ja potentiaalisille faneille viestimiseen.

Sosiaalinen media

Sosiaalinen media on hyvä tapa tehdä bändiä tutuksi. Yhtyeellä voi olla oma Facebook-profiili ja Twitter-tili, jonka lisäksi bändin jäsenten omat tilit ovat myös käytössä. Instagram, Pintrest, Snapchat… sosiaalisen median kenttä on laaja, ja vain mielikuvitus on rajana sille, miten ja millaisiin projekteihin sitä halutaan käyttää.

Mainostuotteet

Erilaisilla mainostuotteilla on helppo tuoda oman bändin nimi kaikkien näkyville. Logollinen t-paita tai lippis on usein käytetty ratkaisu, mutta oman bändin nimen tai viestin voi painattaa myös kalvosinnappeihin, stressipalloon tai puutarhatyökaluihin.

Levy

Jokainen yhtye haluaa julkaista musiikkiaan. Netti on pullollaan erilaisia julkaisualustoja, mutta myös vanha kunnon albumi on tulossa takaisin. Oli julkaisu missä muodossa tahansa, täytyy sitä promota, ja jos yhtyeellä ei ole omaa tiedottajaa, on hyvä laatia promosuunnitelma.Vaikka printtimedia on väistymässä, löytyy netistä medioita ja niistä toimittajia, jotka voivat tuoda levyä esille ja antaa sille soittoaikaa. Kannattaa tutustua eri medioihin ja ottaa selvää toimittajista, jotta pystyy kohdentamaan musiikin oikealla medialle ja sen kautta oikealle kohdeyleisölle.

Musiikkivideot

Musiikkivideo on tärkeä väline yhtyeen musiikin promoamisessa. Netti on itsestään selvästi ensisijainen julkaisukanava musiikkivideoille, ja kuvauskalusto on keventynyt ja halventunut. Musiikkivideolle on hyvä olla oma ohjaajansa, sillä projektin suunnittelu ja toteuttaminen vaativat ammattitaitoa sekä tietämystä alasta. Tärkein komponentti on mielikuvitus ja visio, joka sopii yhtyeen omaan näkemykseen musiikistaan.