ikinae.com

Suomalaisia metallibändejä

Guns N’ Roses – rokkibändi maailman huipulla

November 20th, 2017 by Jalon Witting

Valtavaan suosioon noussut rokkibändi Guns N’ Roses on edelleen alansa huipulla. Juuri maailmankiertueelta palannut bändi täytti konserttisaleja ympäri maailmaa innokkaiden fanien seuraamana. Monia muita yhtyeitä inspiroinut yhtye on kirjoittanut monia legendaarisista rokkikappaleista, jotka tunnetaan ympäri maailman. Bändi on myös ottanut paljon vaikutteita suomalaiselta Hanoi Rocks -yhtyeeltä.Yhtyeen nykyinen kokoonpano on Axl Rose, Slash, Richard Fortus, Duff McKagan, Dizzy Reed, Melissa Reese sekä Frank Ferrer. Kaikkein tunnetuin bändin kokoonpano oli Axl Rose, Slash, McKagan, Izzy Stradlin ja Steven Adler.

Kalifornian kasvatit

Alun perin Los Angelesista, Kaliforniasta kotoisin oleva bändi aloitti toimintansa vuonna 1985. Ihan ensimmäisen version yhtyeestä perustivat Axl Rose, Izzy Stradlin ja Saul Hudson (Slash). Ennen yhtyeen perustamista miehet olivat osana muita yhtyeitä. Alun perin bändin nimi oli Hollywood Rose, jossa Hudson oli osakkaana vain muutamia viikkoja. Hollywood Rose kuitenkin hajosi vuonna 1984 ja uudella kokoonpanolla sekä nimellä bändi aloitti vuonna 1985. Uudessa yhtyeessä olivat mukana Axl laulajana, Tracii Guns ja Stradlin kitaristin osissa, Rob Gardner rumpalina ja Ole Beich basistina.

Ensimmäinen albumi oli menestys

Ensimmäisen albuminsa, Appetite for Destruction, yhtye julkaisi vuonna 1987. Albumin tuotettiin yhteistyössä Rumbo-studion ja tuottaja Mike Clinkin kanssa. Sen nimi tulee Robert Williamsin samannimisestä maalauksesta, jonka Rose tunsi kuvaavan hyvin kappaleiden sisältöä. Myös maalausta itsessään haluttiin käyttää albumin kansikuvana. Yhtyeen logo ja teema esiintyvät myös monissa oheistuotteissa ja netissä, esimerkiksi kasinopeleissä.Se koitui kuitenkin myöhemmin hankaluudeksi, kun moni suuri vähittäistavaraketju ei halunnut ottaa albumia valikoimiinsa kansikuvan takia. Lopulta kansi jouduttiin vaihtamaan, vaikka 30 000 kappaletta albumia alkuperäisellä kansikuvalla oli jo ehditty painaa ja lähettää kauppoihin. Ensiksi albumin myynti jäi pettymykseksi, mutta pian Welcome to the Jungle -kappaleen musiikkivideon jälkeen albumin myyntilukemat lähtivät vakaaseen nousuun.

Hard rockin, heavy metallin ja glam rockin yhdistelmä

Guns N’ Roses soittaa musiikkia, jota on kuvailtu heavy metallin, hard rockin ja glam rockin yhdistelmäksi. Jotkut ovat sanoneet musiikkityyliä sleaze rockiksi. Esikoisalbumia pidetään yhtenä koko rockmusiikin suurimmista ja merkittävimmistä albumeista, kuten myös koko 1980-luvun. Maailmanlaajuisesti levyä on tähän päivään menneessä myyty jopa 30 miljoonaa kappaletta.Näinä päivinä yhtye on edelleen vauhdissa ja hiljattain päättyneen vuoden 2017 kiertueen jälkeen jäämme odottamaan, mitä bändi tekee seuraavaksi.